Skip to content

Week van de Veiligheid

Vanaf maandag 7 oktober start de landelijke Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken en diefstallen) toe. 

Tijdens de Week van de Veiligheid organiseren gemeente Almere en partners verschillende activiteiten in de stad. Dagelijks besteden we aandacht aan een specifiek thema zoals veilig in de woning of veilig online. Zet de week nu alvast in uw agenda en bekijk het programma om te zien welke onderwerpen aan bod komen. Door preventieve maatregelen te nemen, kunt u zelf goed voorbereid de winter in gaan.

Programma Stadshuis

  • Datum: 7 t/m 10 oktober
  • Locatie: centrale hal, Stadhuis
  • Tijd:      maandag: 10:30-17:00 uur
                  dinsdag t/m donderdag: 09:00-17:00 uur

Maandag 7 oktober: veilig in de woning

Wat kunt u zelf doen om woninginbraak en brand in uw huis te voorkomen? Kom langs en krijg tips van een preventieadviseur van de gemeente of brandweer, test uw kennis met de (online) inbraakquiz en bekijk 3D filmpjes over o.a. inbraakpreventie. We geven ook advies over het registreren van waardevolle goederen. En wilt u zelf ervaren hoe effectief een goed slot kan zijn? Probeer het maandag uit met de flipperdeur!

Dinsdag 8 oktober: veilig in de wijk

Samen zorgen we voor een veilige buurt. Wat kunt u samen met uw buren doen? Praat met een van de adviseurs over onderwerpen als overlast of vuurwerkvrije zones. Maak kennis met de handhavers van stadstoezicht en ervaar hoe zij getraind worden. Via onze social mediakanalen kunt u meedoen aan een online stelling.

In de avond starten we met de ‘Donkere Steegjestocht’ in verschillende wijken in de stad.

Meer informatie over de Donkere Steegjestocht.

Woensdag 9 oktober: veilig in de stad

Hoe herkent u signalen van (ondermijnende) criminaliteit en waar kunt u dit melden? XTC, zit daar een luchtje aan? Test het zelf en probeer geuren van synthetische drugs te herkennen met de geurkaarten. Maak kennis met de handhavers van stadstoezicht en ervaar hoe zij getraind worden.

Donderdag 10 oktober: veilig online

We sluiten de week af door aandacht te besteden aan veilig internetten. Ontmoet een ethisch hacker die u leert hoe u zichzelf zo goed mogelijk kunt beschermen tegen internetcriminelen. Test uw kennis over het onderwerp en doe mee met de online vragen en antwoorden via Instagram!