Direct naar paginainhoud

Programma week van de Veiligheid 2020

Vanaf maandag 5 oktober tot zondag 11 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid. Dit jaar is het thema ‘weerbaarheid’. In oktober wordt het eerder donker. En dan neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken en diefstallen) toe. Doe tijdens de Week van de Veiligheid mee met (online) activiteiten en bied weerstand tegen verschillende vormen van criminaliteit.

Gratis tijdschakelaar bij inbraakpreventieadvies

Inwoners die in tussen 5 oktober 2020 en 31 december 2020 een gratis inbraakpreventieadvies van de gemeente aanvragen, krijgen een tijdschakelaar cadeau (op = op). Zo kunt u uw lampen laten branden als u niet thuis bent.

Bij het gratis inbraakpreventieadvies komt een preventieadviseur van de gemeente uw woning beoordelen, waarna een preventieadvies volgt. Als het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, kunt tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning krijgen. Gratis preventieadvies en maak een afspraak.

Dinsdag 6 oktober: volgdienst van Stadstoezicht

Kijk mee met een volgdienst op Instagram en Facebook van Stadstoezicht Almere. De handhavers laten zien wat u kunt doen tegen inbraak en geven uitleg over inbraakgevoelige situaties. Stadstoezicht plaatst gedurende de dienst de hele dag filmpjes en foto’s op Facebook en Instagram.

Stadstoezicht op social media: @stadstoezichtalmere

Dinsdag 6 oktober: buurtpreventieteams in de wijk: GAAT NIET DOOR

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen hebben we besloten dat we niet met de buurtpreventieteams de wijk in gaan.

Woensdag 7 oktober: live Q&A Stadstoezicht

Wat doet een handhaver precies? Hoeveel boetes worden er uitgedeeld op een dag? Deze en andere vragen beantwoordt Stadstoezicht tijdens hun live Q&A op Facebook, Instagram en TikTok. Volgers kunnen hun vragen (vooraf) stellen en handhavers gaan hier tijdens hun dienst op in. Een wijkagent en/of BOA Staatsbosbeheer sluit hierbij aan.

Stadstoezicht op social media: @stadstoezichtalmere

Vrijdag 9 oktober: video over mobeyes

Kent u de mobeye al? Een mobeye is een mobiel inbraakalarm dat lijkt op een mobiele telefoon met een camera. Het apparaat kan in huis worden gelegd tijdens een vakantie en reageert op beweging en warmte. Op vrijdag 9 oktober laat de politie in een video zien hoe de mobeye werkt en deelt een bewoner zijn ervaringen met het mobiele inbraakalarm. De video wordt ook geplaatst op de social media kanalen van de gemeente Almere.

Informatie en tips

Bent u voorbereid op criminaliteit? Word geen slachtoffer! U vindt op deze website veel tips. 

Maar kijk ook op andere (overheids)websites: