Direct naar paginainhoud

Het tegengaan van vandalisme blijft aandacht vragen. Wij zetten bijvoorbeeld jongerenwerk in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van vandalisme en er worden voorlichtingslessen op scholen gegeven. Bij vandalisme zorgen we zo snel mogelijk voor reparatie, ook om te voorkomen dat een kapotte prullenbak of lantaarnpaal meer vandalisme uitlokt.

U kunt hierbij helpen door een melding Openbare Ruimte te maken als u iets aantreft wat stuk is. 

Is er iets van uzelf kapot gemaakt? Doe altijd aangifte bij de politie! Dit kan online, op het politiebureau of via 0900-8844.

Graffiti op uw woning, winkel of bedrijfspand geeft geen fraaie aanblik en is voor veel mensen een bron van ergernis. De gemeente Almere bestrijdt de overlast van graffiti en beplakking op gemeentelijke eigendommen. Hierover zijn afspraken gemaakt met ICS Nederland Specialistische Reiniging BV en KSS Noord.

U kunt als particulier of ondernemer ook gebruik maken van een aantrekkelijke regeling van deze bedrijven om graffiti op uw pand te laten verwijderen. Zo werken we samen aan een schone en mooie stad!

Hoe werkt het?

Hebt u last van graffiti op uw pand? Dan kunt u contact opnemen met een van de schoonmaakbedrijven. Die hebben ieder hun eigen werkgebied in Almere. In de bijlage vindt u een kaartje met een overzicht van de verdeling van de stad. U mag uiteraard ook bij andere schoonmaakbedrijven offertes opvragen.

Contactgegevens Kss Noord: (036) 533 1881.

Prijzen

De door de gemeente geselecteerde schoonmaakbedrijven kunnen u de volgende prijzen offreren:

Graffiti die niet hoger zit dan 250 centimeter en een totale oppervlakte van de graffiti:

  • kleiner dan 5 m2: 14 euro per m2.
  • groter dan 5 m2: 13 euro per m2.

Als de graffiti hoger zit dan 250 centimeter en de totale oppervlakte van de graffiti is:

  • kleiner dan 5 m2: 17 euro per m2.
  • groter dan 5 m2: 16 euro per m2.

Voordelen:

  • Snelle verwijdering van de graffiti op uw pand;
  • Vakkundige en milieuvriendelijke verwijdering;
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding.