Skip to content

Vervolg campagne Meld Misdaad Anoniem: straatroof

29 oktober 2019

In Nederland worden dagelijks 63 mensen op straat overvallen. Vaak zijn geweldplegers bekend in hun buurt. Of worden slachtoffers ge├»ntimideerd en het zwijgen opgelegd. Daders schuwen geweld niet. Meld Misdaad Anoniem (M.) voert campagne tegen straatroof, overvallen en inbraak. De komende tijd gaat het voornamelijk over straatroof. 

Geweldplegers en inbrekers zijn vaak geen onbekenden in hun buurt. Hoewel mensen zorgen hebben over criminaliteit en crimineel gedrag onacceptabel vinden, is het doen van een melding niet vanzelfsprekend. Melden bij M. biedt uitkomst. M. is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. M. biedt een vangnet voor als je wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. 

Ken jij een overvaller of heb jij een vermoeden? Meld Misdaad Anoniem. Omdat elk stukje informatie welkom is. Voor het oplossen van een zaak is vaak meer informatie nodig, door te melden kun je een bijdrage leveren aan je eigen veilige woon- werk- en leefomgeving. 

Meer informatie over deze campagne lees je hier.