Skip to content

Coronamaatregelen en bouwen

26 maart 2020

Er is de laatste weken veel veranderd door alle maatregelen om snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat geldt ook voor de bouwprojecten waaraan wordt gewerkt. Wij faciliteren de bouw zo lang als dat mogelijk is binnen de huidige maatregelen in een veilige omgeving. Daarom vragen wij vergunninghouders en bouwers extra te letten op de richtlijnen van het RIVM en deze te volgen.

Dat betekent het volgende:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was regelmatig handen.
  • Medewerkers die verkouden zijn of koorts hebben, of gezinsleden thuis hebben die verkouden zijn, mogen niet op de bouwplaats zijn.
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoeken.

Alleen op deze manier kunt u voor een veilige werkomgeving zorgen voor u ,de medewerkers bij uw bouwproject en de toezichthouders van de gemeente.

Andere afspraken en regels gewoon geldig

Daarnaast willen we u erop wijzen dat alle andere afspraken en regels voor een bouwproject gewoon geldig zijn. Dat betekent dat de start van de bouw tijdig gemeld wordt, nadere stukken op tijd aangeleverd worden en niet eerder dan na akkoord van de gemeente begonnen wordt met de bouw.

Deze bekende spelregels gelden nog steeds. Net als dat u de toezichthouder in staat stelt om zijn werk op de bouw goed te kunnen doen. We vragen daarvoor uw blijvende aandacht. 

Wanneer de toezichthouder constateert dat u zich niet aan de regels houdt en/of er een onveilige situatie op uw bouwproject aanwezig is, zullen wij handhavend optreden.