Skip to content

Buurtpreventie

Buurtpreventie

Logo buurtpreventie

Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die samen met de politie en gemeente ervoor zorgt dat bepaalde vormen van criminaliteit zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde worden aangepakt in de wijk. Dit kan door extra op te letten, en meer betrokken te zijn bij de straat, buurt of flat waar men woont. Het buurtpreventieteam is alert op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Dit zijn meldingen over bijvoorbeeld:
- kapotte verlichting
- losliggende stoeptegels en gaten in de weg
- gevaarlijke begroeiing
- overlast-, en verdachte situaties 

Bestaande Buurtpreventieteams in Almere

Buurtpreventieteams worden altijd opgezet vanuit het eigen initiatief van buurtbewoners. De gemeente heeft hierbij een faciliterende rol. In deze wijken is er al een Buurtpreventieteam:

Almere Haven: 

Almere Buiten: 

Almere Poort: 

Almere Stad 

Zelf een buurtpreventieteam starten?

Is er nog geen buurtpreventieteam in uw wijk, maar wilt u er samen met uw buurtbewoners één starten? Neem dan contact op met de veiligheidsmanager van uw wijk. Zij helpen u graag verder.

- Almere Buiten: Karel Bruijnes
- Almere Haven en Almere Stad Centrum: Cocky Kester
- Almere Stad Oost: Ibrahim Sezer
- Almere Stad West: Daphna Veenstra
- Almere Poort: Daphna Veenstra

De veiligheidsmanagers zijn te bereiken via telefoonnummer 14 036 of per e-mail: info@almere.nl (onder vermelding van Buurtpreventieteam + naam van uw wijk)

In deze toolkit leest u wat u kunt verwachten van de gemeente en de politie. En wat er van u verwacht wordt als buurtpreventieteam.